Artros behandling

Behandling av artros

Inte är artros en behaglig sjukdom och tyvärr är det ett stort antal människor som drabbas av det. Lyckligtvis finns det artros behandling att hitta och i de flesta fall kan man på egen hand återhämta sig. Ett stort antal vetenskapliga studier talar om vikten av att hålla igång de fysiska aktiviteterna vid drabbning av artros. Det rör sig framförallt om att stärka benet och musklerna i ens lår. I den här texten ska vi tala om artros behandling samt varför du kan ha drabbats av artros.

Varför har jag drabbats av artros?

Risken för artros ökar om du exempelvis har ett jobb som omfattar långvariga och upprepade rörelser. Om dessa lägger belastning på höft- och knäleder ökar risken ytterligare för att du ska drabbas av artros. Flera riskelement inkluderar elitidrott (även om normala idrottsövningar inte utgör någon risk), övervikt och brist på aktivitet. Vid skador inom idrott ökar å andra sidan risken för artrosutveckling. Sjukdomen kan även vara ärftlig i vissa fall. Om du drabbas av artros är det första tecknet en känsla av smärta och stelhet, främst när du vaknar på morgonen. Det här gäller dock också om du har varit stillasittande ett tag och försöker att komma igång igen. Smärtorna brukar avta vid lagom mycket träning och förvärras av tung belastning. Problematiken är att man inte alltid kan utesluta att skadan skedde när smärtorna uppstod. Nedbrytningen av ledbrosket är nämligen en långvarig process. Därför kan smärtorna uppkomma när sjukdomen i själva verket har utvecklats under ett stort antal år. I de fall där en gammal idrottsskada är en faktor kan det fastställas att tiden för sjukdomens början exempelvis kan ligga 17 år bakåt i tiden.

Artros behandling

Folk får ofta höra att artros är lika med en förslitning i leden. Inte är det då konstigt att många antar att sömn och vila är det enda botemedlet, trots att det egentligen är precis tvärtom.artros behandling | artrosfakta.seDet finns ett stort antal förändringar man själv kan utföra för att återhämta sig. En sorts behandling av artros är att fortsätta med sina aktiviteter, men att anpassa dem så att man klarar av dem. Att ge upp alla aktiviteter gör bara sjukdomen värre. Det är förståeligt att man kan känna sig rädd vid smärta och att det man gör är skadligt. Det finns dock ingenting att frukta. Det är inte på något vis lätt att skada lederna genom att röra sig. Man bör tolka den här värken på ett annat sätt. Det må göra lite ont när man rör på sig, men det är ingen fara involverad. En ytterligare rekommenderad artros behandling är smärtstillande läkemedel när man väl är ute och rör på sig. Det finns dock en gräns för vad man kan utsätta sig för. Det ska inte vara för smärtsamt, och ökningen av smärtan vid eller efter aktivitet ska avta inom ett dygn. Smärtnivån ska då ha återvänt till samma nivå som innan man rörde på sig. Om smärtan inte är acceptabel bör man anpassa aktiviteten istället för att sluta röra på sig. Om man exempelvis stryker tvätt kan man göra detta i 20 minuters pass istället för tre timmar på en gång. ex på olika artros behandlingar: knäartros behandling,  artros fot behandling, knäledsartros behandling, artros i ryggen behandling, artros fot behandling.

 

Läs även mer ingående om: Vad är Artros, Symptom av Artros, Knäartros, Höftartros.

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services