Ischias

Termen ischias är inte direkt specifik utan indikerar bara att den drabbade har bensmärtor som kan komma Ischias & Ryggvärkfrån kompression, irritation av ischiasnerven.

Ischias – Smärta i Ländryggen och ner

Ischias kännetecknas av smärta som har sitt ursprung i ländryggen eller skinkan som löper ner i ett eller båda benen. Ischiassmärtan varierar i intensitet och frekvens; från minimal, måttlig, svår och tillfällig till ofta eller konstant.

Smärtan beskrivs ofta som allt från ömmande, skarp, tandvärksliknande, stickningar eller liknaden elchocker. Andra symptom i samband med ischias inkluderar sveda, domningar och stickningar.

Vad är egentligen Ischias?

En missuppfattning är att ischias är en sjukdom med egentligen är ischias ett symptom på en sjukdom. Ischias orsakas vanligtvis av ischiasnerven kommer i kläm.

Störningar som är kända för att orsaka smärta i ischiasnerven innefattar feljusterade kotor, bråck eller utbuktande skivor (diskbråck), graviditet och barnafödande med mera.

Vad är Falsk Ischias

Man skiljer på äkta samt falsk ischias där den senare kan bero på:

– Fel eller överbelastning av ryggen
– Skillnad i längd på dina ben
– fel eller fel använda skor
– gamla fot- eller knäskador
– fotproblem – nersjunken hålfot
– sjukdomar i ryggen

Därför är det viktigt att du får rätt Ischias Diagnos

Korrekt diagnos av ischias är väsentligt eftersom det finns många sjukdomar som orsakar ischias, är kiropraktorn eller naprapatens första steg att avgöra vad som orsakar patientens ischias.Falsk Ischias Vad är det?

Att bilda en diagnos innebär en översyn av patientens sjukdomshistoria och en fysisk och neurologisk undersökning.

Kiropraktisk behandling av Ischiassymptom

Syftet med kiropraktisk behandling är att hjälpa kroppens potential att läka sig själv.

Kiropraktik vård är icke-invasiv (icke-kirurgisk) och drogfri. Den typ av behandling som sker beror på orsaken till patientens ischias.

En behandlingsplan för att slippa ischias kan omfatta flera olika behandlingar såsom kalla terapier, ultraljud, TENS och spinal justeringar (ibland kallad spinal manipulation).

Du som lider av äkta och falsk ischias med eller utan ryggsmärta / ryggskott kan räkna med att svara bra på kiropraktisk eller naprapatisk behandling.

Vid konservativ behandling försöker den som behandlar att inte påverka diskbråcket eller det som orsakar ischiasbesvären vid äkta ischias.

Lycka till!

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services